Plats: Oskarshamn
Tid: 19:59
Datum: 2024-12-17
Kocken Urban Eriksson har nyligen återvänt från att ha lagat mat på den prestigefyllda Nobelmiddagen till sitt vanliga arbete på äldreboendet Solbacka i Oskarshamn. Trots att vardagen är långt ifrån glamouren och glansen i stadshuset, gör det ingen skillnad på hans arbetsinsats.
Eriksson betonar att alla förtjänar den bästa möjliga maten, oavsett om det är en Nobelmiddag eller en vardagsmiddag på Solbacka. Han är fast besluten att erbjuda den högsta kvaliteten på maten även för dem som bor på äldreboendet, och det visar sig i hans engagemang och hängivenhet.
”Det handlar om att ge alla en upplevelse, inte bara de som är på en fin middag,” säger Eriksson. ”Vardagen är viktig och det är här jag kan göra en skillnad varje dag.”
Eriksson har fått mycket beröm för sitt arbete, både från de boende på Solbacka och från kollegor. Hans engagemang och passion för matlagning gör honom till en värdefull tillgång för äldreboendet.
”Att se hur lyckliga de boende blir när de får en välsmakande och näringsrik måltid är det bästa tacket man kan få,” fortsätter Eriksson. ”Det är det som driver mig varje dag.”
Carl Wickström
carl.wickstrom@sverigesradio.se
Källa: Sveriges Radio
Taggar: Nobelmiddag, äldreboende, kock, matlagning, Urban Eriksson, Oskarshamn, Solbacka, glamour, vardag, engagemang, passion.